Nuka on ehtinyt heinäkuun aikana osallistua jo kahteen viralliseen näyttelyyn, rotuyhdistyksen erikoisnäyttelyyn 10.7 ja Lammin ryhmänäyttelyyn 17.7. Erkkarissa koiria oli yli sata, Lammilla olimme ainoa rodun edustaja, joten ääripäät on nyt koettu.

Erkkarissa Riihimäellä sää oli helteinen, mutta onneksi näyttelypaikka oli mukavan varjoisa. Nuka jaksoi olla mukana koko päivän, äiskä kun oli lupautunut näyttelyyn töihin ja eiköhän sitä olisi muutenkin tullut oltua loppuun asti, ensimmäinen erkkari kun oli. Menestystä ei meille sen kummemmin herunut (tosi ylläri...), junnunarttuja oli meidän lisäksemme 11 kpl ja parhaat keräsivät ERIt, meille annettiin sentään EH vaikka Nuka oli tiputtanut helteiden myötä jotakuinkin kaikki karvansa ja lapojen seutu ja kyljet kiilsivät pelottavan mustina (pohjakarva peittää mustat, mutta nyt kun pohjakarvaa ei ollut...). Tuomarisetäkin (Wout Arxhoek, Hollanti) vähän pelotti, setä kun oli vähän "hassu", mutta hampaat Nuka näytti silti kiltisti ja hieman kiemurrellen antoi tutkiakin. Joko tuomari tai kehäsihteeri kuuli Nukan iän väärin, koska se arvosteluun kirjattiin pari kuukautta liian vanhaksi, mutta väliäkö tuolla.

Arvostelu:
"12 months old. Very good type. Nice head. Good body. Good tailset. For the age good brisket. Behind good angulations, fore a bit too straight. Texture of the coat is okay, but little too much black hair."

Lammilla olimme tosiaan ainoita rotumme edustajia ja pääsimmekin hyvin pian kehään, meitä ennen kun oli vain kaksi koiraa. Tällä kertaa Nuka oli paljon rennompi kehässä ja antoi tuomarin (Markku Santamäki) kiltisti tutkia itsensä ja hampaatkin näytti ihan kiltisti. Tuomarin mielestä Nuka näytti niin pieneltä (kun ei ollut vertailukohtaa), että halusi mitata sen ja äiskä oli mielessään, kun sai itsekin tietää puolivirallisen mitan. 37,5 cm neiti sitten on, eli ei mikään ihan onneton rääpäle kuitenkaan! Seisoimme kehässä varmaan ikuisuuden, tuomari käytti meihin todella paljon aikaa. Tuloksena kuitenkin H, johtuen ihan siitä, että Nuka on niin laiha luikero tällä hetkellä, kun mennä touhottaa niin kamalasti ja kaikki mitä syö tuntuu tulevan silti toisesta päästä ulos. Tuomari kuitenkin jäi juttelemaan pitkäksi aikaa kehän jälkeen meidän kanssamme ja antoi muutamia ihan hyviä vinkkejä ruokintaan ja kehäesiintymiseenkin. Hyvä mieli näyttelystä jäi ja arvostelu oli kuitenkin aika lupaava, tuomari sanoikin, että vähän lisää massaa ja karva kuntoon, niin sitten sopii tulla uudestaan =)

Arvostelu:
"Vielä kehitysvaiheessa oleva, rungon mittasuhteiltaan korkeuttaan pidempi, eli hyvät mittasuhteet, mutta rungon ja rintakehän tulee vielä kehittyä. Kiitettävä luusto. Hyvä väritys, mutta turkki ei vielä täysin puhdistunut, mustaa karvaa vielä hartioiden seudulla. Tasapainoiset liikkeet. Käyttäytyy luottavaisesti & riittävän ryhdikkäästi, voisi olla iloisempi."

Näistä arvosteluista viisastuneena (?) kävimme hakemassa Nukalle hieman rasvaisempaa ruokaa (ökyhinnalla, vararikko uhkaa jos tuota pitää pitkän aikaa syödä!), josko se olisi sitten se kikka kolmonen että Nuka saisi vähän luiden ja nahan väliin täytettä. Toisaalta onhan Nukalla tässä aikaa kehittyä, kakarahan se vasta on. Nyt kierrämme taas muutamia mätsäreitä ja hiomme kehäkäytäytymistä, syksymmällä on ehkä sitten taas oikeiden näytelmien vuoro.